Så ni har bestämt er för att renovera ert badrum. Även om det är frestande att springa iväg till en inredningsbutik och köpa nya handdukar direkt är det mycket planering och arbete kvar innan ni har nått det stadiet av renoveringen. Innan ni sätter en hammare i kaklet är det till exempel viktigt att ha en plan för det nya badrummet. Sätt er ner och tänk igenom vilka funktioner badrummet ska fylla och vilken stil ni vill ha i badrummet. Exempel på vad ni bör bestämma er för när det gäller funktioner är om ni ska ha dusch eller bad eller en kombination av båda, om ni vill ha en handduksstork, om ni ska installera golvvärme och vilka förvaringsmöjligheter ni behöver. Förvaringen är en av de viktigaste punkterna, eftersom det kan leda till konflikter om man är flera i en familj som måste samsas om ett för litet utrymme. Stilmässigt är det bra att, när ni väl har bestämt er för ett färgschema och en stil, letar fram material och badrumsinredning som passar den stilen. Ni hittar badrumsinredning i en rad olika stilar på Buildor.se. Försök att inte blanda olika stilar, utan håll er till en enda, till exempel romantisk stil, klassisk stil eller minimalistisk stil.towels-569139_1280

Innan själva byggandet sätter igång bör ni också göra upp både en tidsplan och en budget. Det är ett bra sätt att försäkra sig om att renoveringen inte spårar ur och att ni faktiskt har råd att genomföra den.

Se till att ni har beställt allt material och alla möbler innan ni anlitar hantverkare, så att allt som behövs redan finns på plats när de kommer. Om hantverkarna tvingas vänta på grund av att något saknas kan ni få betala för flera onödiga timmar. Det är dock ändå att föredra att anlita hantverkare, eftersom ni då kan försäkra er om att det blir rätt gjort. Många försäkringsbolag kräver också att till exempel tätskiktet i badrummet utförs av kvalificerade yrkesmän för att försäkringen ska täcka till exempel vattenskador. Om ni har anlitat en seriös hantverkare ska ni få ett våtrumsintyg när de är klara. Då har ni ett kvalitetsintyg som försäkrar att badrummet har byggts på korrekt sätt enligt branschreglerna.

Taggar