Efter sommaren kan det vara som om en bomb slagit ner i galleriet. En del väljer att ta ledigt från sitt kreativa skapande över sommaren, medan andra ser det som ett tillfälle att faktiskt jobba mycket mer än vad man hinner, orkar och kan i vanliga fall. Om det sistnämnda stämmer in på dig så kommer du i det här inlägget finna tips och idéer på sådant som du kan göra för att komma i ordning igen i galleriet. Väldigt många stör sig inte av att det är stökigt i verkstaden, men i galleriet vill man ju gärna att fokuset ska vara på ens bästa verk, inte all bråte som skräpar överallt.

Ta professionell hjälp

Oberoende om man har ett litet eller stort galleri så kan det vara skönt att faktiskt anlita någon som hjälper en. Till exempel finns det flyttstädning Lund och i andra stora städer som enkelt och snabbt städar igenom galleriet utan problem. Det här kan självklart handla om en ekonomisk fråga i grund och botten, om man har råd med att hyra in personal som städar åt en eller inte.

Rensa ut allt gammalt

En gång om året MINST bör man ta en titt i galleriet och se vad man egentligen har. Ibland kan det ju vara så att man har en massa saker som man inte ens använder. Det här kan göra att galleriet får ett stökigt utseende, även om det inte är så smutsigt. Det är även viktigt att komma ihåg att sådant som du själv inte använder kanske kan vara användbart för någon annan i din närhet. Eller så kanske du kan försöka tjäna pengar på sakerna som du själv inte använder genom att försöka sälja saker på nätet.

Skaffa en elektrisk dammsugare

Beroende på vad man pysslar med i galleriet så kan det självklart vara mer eller mindre damm på golvet. Om det är så att man har problem med mycket damm så kan man alltid införskaffa en elektrisk dammsugare. På såg vis slipper man själv hålla på och fixa och dona, och istället fokusera på sådant som man verkligen tycker är kul istället.

Ta en heldag åt att städa

En del liknar städning vid meditation så istället för att överlåta arbetet till någon annan så kan det vara en god idé att faktiskt börja ta tag i oordningen själv. Avsätt en dag eller två till att fixa i galleriet. Det är perfekt för att få en överblick av vad som egentligen finns i alla lådor och boxar. Kom ihåg att det inte hjälper mycket om man bara flyttar runt på sakerna, utan se till att du verkligen rensar bland det som finns. Kanske kan du hålla en liten loppis.