Något som blivit lite av en trend idag är att förnya och ta vara på gamla grejer. Detta är en riktigt bra våg som kommit eftersom man både värnar om miljön och sparar pengar. Att måla om gamla möbler är ett enkelt sätt att få in en ny känsla i hemmet. Det enda du behöver är färg och lite tålamod. Om du ändå vill ha nya möbler så kan du alltid kika på en loppis. Här kan du verkligen göra fynd och ge möblerna en helt egen touch.

 

Enkelt att förändra
Om du bestämt dig för att vara lite kreativ och spara in en slant så är det bara att ta fram penslarna och målarfärgen. Beroende på vad det är du ska måla om så måste du anpassa din färg därefter. Trä till exempel, är ett levande material som ofta kräver lite extra omtanke vid restaurering. Om du hittar trämöbler på exempelvis en loppis så kan det vara bra att fråga säljaren hur möbeln har varit förvarad. Om trämöbler har stått i ett förråd en längre tid så blir det inte bra att ta in möbeln i ett varmt och torrt hus direkt. Man får göra det försiktigt och stegvis. När man vant möbeln vid en inomhustemperatur så kan man börja tvätta och slipa om det behövs. Efter detta så bestämmer du själv hur du vill göra. Kanske gillar du möbeln som den är och kan då lägga på ett lager med lack eller bets. Vill du ha en större förändring så kan en stark färg vara roligt eller till och med ett mönster. För att få inspiration så kan det vara en bra idé att kolla på nätet. Titta på bilder av möbler och inredning så kommer du garanterat att komma på en idé för ditt projekt. Om du vill märka dina mästerverk och kanske sälja vidare möblerna så kan du köpa namnlappar och fästa på undersidan av dina möbler. Det blir nästan som en kvalitetsstämpel.Möbelmåleri – förnya utseendet på gamla möbler 2

 

IKEA-möbler är roliga att göra om
Om du inte är loppis-typen utan istället föredrar helt nya möbler men ändå inte vill lägga en förmögenhet så är IKEA alltid en bra idé. Här kan du köpa riktigt billiga möbler och sedan ge de en personlig touch. Förutom målarfärg så kan det vara riktigt snyggt att använda sig av färgmallar och skapa moderna mönster på möblerna. Om du köper en billig byrå ifrån IKEA så är det väldigt enkelt att måla om den och sedan förändra utseendet ännu mer genom att byta knoppar och kanske köpa till en ny bänkskiva.