Oavsett om du har ett måleri eller glasmästeri är det viktigt att ditt företag syns. Det finns flera sätt att marknadsföra sig på och ett sätt är genom att använda företagets logga eller namn på saker man använder dagligen. Då marknadsför man företaget på ett passivt, men effektivt sätt.

Marknadsföring – A och O

Har du dåligt med kunder för tillfället? Det kan bero på att kunderna inte vet att du finns. Att marknadsföra sig är inte bara bra, det är livsnödvändigt för verksamheten. Hur ska potentiella kunder annars veta att företaget har en produkt eller tjänst som de behöver?

När du ska marknadsföra dig gäller det att fatta sig kort, men samtidigt få ut budskapet. Eftersom allt går väldigt snabbt nu för tiden, måste företag fånga kunderna på ytterst få sekunder. Folk i allmänhet har nämligen inte förmågan att fokusera längre än ett par sekunder om det inte är något som de fattat tycke för. Därför kan det vara bra att utgå ifrån tresekundersregeln när man ska marknadsföra sig. Sträva efter att nå ut till kunderna på tre sekunder och lyft fram företagets produkt eller tjänst. Ta gärna hjälp om du behöver hjälp med att sammanfatta företaget på så kort tid. Det finns många företag vars tjänster går ut på att hjälpa andra företag med just marknadsföring.

Satsa på passiv marknadsföring

Ett billigt och relativt effektivt sätt att marknadsföra sig är med hjälp av profilprodukter, vilket innebär att företagets logga eller namn syns på kläder och andra prylar. Profilprodukter kan man köpa hos https://medtryck.com/ till bra pris. I många fall kan det räcka med att bara visa att man finns och namnet på företaget kan räcka för att folk ska förstå vad företaget sysslar med. Målerifirmor och glasmästerier är inte så komplicerade verksamheter, vilket är en stor fördel när man ska marknadsföra sig via profilprodukter.

Förutom att få företaget att synas på pennor, kläder, flaggor och andra profilprodukter, kan det vara en stor fördel att använda företagsbilen som en reklampelare. Skaffa dekaler till bilen som tydligt visar företagets namn eller logga så att företaget alltid marknadsförs var bilen än befinner sig.