Är ditt badrum mest en plats för praktiska sysslor som tandborstning och snabba duschar? Vill du bli klar så fort som möjligt med morgonrutinen framför spegeln? Då är det dags att fundera över på vilket sätt du kan göra ditt badrum till en mer inspirerande miljö. Med en annorlunda inredning och en lättare uppfräschning kan du skapa spa-känsla i ditt eget badrum.

Fräscha upp badrummet med färg

Om du inte trivs med färgerna i ditt badrum eller om det är mycket slitet kan det vara läge att göra en totalrenovering och byta ut både kakel och golv. När du renoverar ditt badrum är det viktigt att verkligen tänka igenom färgvalet eftersom du troligen kommer att leva med det länge. Välj gärna neutrala basfärger som vitt, beige eller grått istället för neongrönt eller knallgult. Om du inte har råd eller inte vill riva ut hela badrummet men ändå vill förändra färgerna kan du istället måla om kaklet med en våtrumsfärg. Prova gärna på en undanskymd kakelplatta först för att se om du tycker att färgen passar i rummet.

Belysning och andra stämningsskapare

Detaljerna är minst lika viktiga som rätt färg på kakel och klinker för att skapa en avkopplande och lyxig känsla i badrummet. Att lysa upp badrummet med rätt typ av badrumsbelysning är viktigt för att ljuset inte ska bli för kallt och obehagligt. Använd dig gärna av flera ljuskällor istället för bara en stark lampa i taket eftersom det ger ett behagligare intryck. För att hitta den badrumsbelysning som passar ditt badrum bäst, är ett besök på lampgallerian.se en bra idé eftersom du där kan hitta både eleganta kristallkronor som är speciellt anpassade för badrumsmiljön och fin sminkbelysning som för tankarna till teaterns värld. Förutom belysning är fluffiga handdukar, en mjuk badrumsmatta och doftande tvålar effektiva stämningsskapare. Om du har plats kan du gärna ställa in stora gröna växter och en skön fåtölj i rotting för att ge en extra känsla av lyxig spa-miljö.

Ett badkar eller en jacuzzi är naturligtvis underbart att ställa in i badrummet om ytan räcker till. I badkaret kan du ta långa, heta bad samtidigt som du gör en egen spa-behandling med en skön ansiktsmask och hårinpackning. Ett litet avlastningsbord i nära anslutning till badkaret är också perfekt om du vill svalka dig med en hälsosam juice när du ligger i badet. Om du inte har ett badkar kan du istället ha ett fotbad i badrummet och skapa en skön rutin då du pysslar om dina fötter samtidigt som du gör manikyr.

Andra enkla tips för att göra ditt badrum till en lugn oas är att se till att det alltid är ordentligt städat och att småprylar förvaras i fina förvaringsboxar. Ställa gärna in levande doftljus och placera ut vackra flaskor med oljor och andra lyxiga hudvårdsprodukter.